Lijek za prištiće (bubuljice) i mitesere

Narodni domaći prirodni lijek za prištiće (bubuljice) i mitesere

Kožu zahvaćenu prištićima prvo treba očistiti: u posudi zakipiti oko 2-3 litre vode, može se u vodu staviti i kamilica kao prirodni antiseptik, zatim pola sata ili barem 15 minuta držati glavu / lice iznad pare. Na taj način koža će omekšati. Zatim pamučnu krpicu, vlažnu, posipati sodom bikarbonom i lagano trljati lice kružnim pokretima. Ovo će očistiti i prištiće i mitesere. Nakon toga kožu tretirati na jedan od dolje navedenih načina. Ovo se obično radi prije spavanja kako bi se koža preko noči odmorila i obnovila.

1. - lice, odnosno kožu zahvaćenu prištićima premazati vatom namoćenom u hidrogen za rane (3% vodikov peroksid) a zatim vatom namočenom u mješavinu alkohola i joda. Nakon toga premazati nevenovom masti, kremom od kantariona (gospina trava) ili uljem od "neema" i ostaviti preko noči.

2. - dvije male žličice cimeta i tri male žličice meda dobro izmješati i mazati akne i mitisere svako veče, ne prati lice do ujutro. Za par dana, lice je čisto i zdravo, i što je najvažnije, nema rupica ni ožiljaka

Dakle odaberite što mislite da je bolje ili što Vam je dostupnije a možete isprobati i obje varijante. Bitno je za osobe koje su sklone prištićima na licu da povećaju unos A vitamina (beta-karoten) koji se preporuča i onima koji su na ljetnom suncu jer taj vitamin štiti kožu i potiće stvaranje novih stanica kože.